Puslapiai

2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Baklažanai su grietine ir pomidorų padažu

Visada mėgau keptus baklažanus. Kai netingiu, iškepu pusryčiams bulvyčių ir baklažanų. Mano anyta dar ir aštrų pomidorų padažą prie keptų daržovių padaro. Labai panašų receptą radau "Lecker" žurnale. Atrodytų - nieko ypatingo. Bet skonis tiesiog tobulas. Dabar dažniau šitaip patieksiu baklažanus.



Reikės:

saujos petražolių
500g grietinės
druskos, pipirų, cukraus
1 svogūno, 2 skiltelių česnako
650 g pomidorų
1 a.š. aštrios čili pastos (harissa)
3 didesnių baklažanų (apie 1 kg)

Grietinę sumaišyti su supjaustytom petražolėmis, druska ir pipirais.
Pakepinti smulkiai supjaustytą česnaką ir svogūną, pridėti kubeliais supjaustytus pomidorus ir kepti, kol pomidorai suminkštės. Įmaišyti druską, pipirus, žiupsnį cukraus ir aštrią čili pastą. Kepti, kol viskas virs vientisu padažu.
Baklažanus supjaustyti griežinėliais ir apkepinti aliejuje. Apkepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Į plačią lėkštę dėti apie pusę kiekio grietinės. Ant jos paskleisti dalį baklažanų ir pomidorų padažo. Tada vėl sluoksnis grietinės, ant jo baklažanai ir pomidorų padažas. Taip sluoksniais viską išdėlioti ir galima valgyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą