Puslapiai

2011 m. spalio 16 d., sekmadienis

Mini-balandėliai su ryžių įdaru


Tokie mini balandėliai labiau tinka užkandai, nei pietums. Bet žinoma viskas priklauso nuo to, kokį kiekį suvalgysit.

Reikės:
kopūsto
pusantros stiklinės ryžių
2-3 svogūnų
ryšelio petražolių
druskos, pipirų, džiovintų mėtų
5 s.š. koncentruotos pomidorų tyrės
aliejaus kepimui

Visų pirma išskaptuoju kopūsto šerdį ir apverdu, kad suminkštėtų lapai. Tuo tarpu ryžius verdu 3 stiklinėse vandens, ne ilgiau nei dešimt minučių. Kol verda ryžiai ir kopūstas, susmulkinu svogūnus ir petražoles su virtuviniu kombainu (todėl galima ramiai įdėti tris ir net daugiau svogūnų, jie nelabai jausis šitaip susmulkinti). Susmulkintus svogūnus ir petražoles apkepu keptuvėje. Pridedu apvirusius ryžius (negailiu aliejaus, nes daržoves ir ryžiai jo nemažai sugers). Pridedu prieskonius ir porą šaukštų pomidorų koncentrato. Jei koncentratas gražiai nepasiskirsto, nes ryžiai sugėrė visą aliejų, tai galima pripilti šiek tiek vandens. Pomidorų tyrė gražiai išsimaišys, o ryžiai tuoj pat sugers vandenį. Balandėlių įdaras paruoštas.
Kopūstą perlieju šaltu vandeniu ir nuskabau lapus. Pažeistais lapais iškloju puodo dugną. Ant jų dėsiu balandėlius. Kiekvieną lapą padalinu i 3-4 dalis (pirma palei gyslą per pusę ir tą pusę dar per pusę). Į lapą dedu vieną arbatinį šaukštelį įdaro ir suvynioju. Viskas kaip ir su paprastais balandėliais, tik kiek daugiau teplionės. Prikraunu pilną puodą tokių balandėlių. Užpilu pasūdytu vandeniu, kuriame prieš tai ištirpinu likusį pomidorų koncentratą. Troškinu apie valandą. Prieš dėdama tokius balandėlius į šaldytuvą kitai dienai, nupilu visą skystį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą