Puslapiai

2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Tortas su šokoladiniu pudingu ir bananais


Turėjau bananus, kuriuos reikėjo "gelbėti", tai padariau tokį tortą. Receptą radau savo mėgstamame "Lecker" žurnale. Tiesa, ten buvo braškės. Na bet aš braškes pakeičiau bananais. Ir pudingas buvo pirktinis iš pakelio, bet aš padariau pudingą pati.

Reikės:

100g miltų
150 g tamsaus šokolado
3 kiaušinių
pakelio vanilinio cukraus
150 g cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
bananų (aš supjausčiau tris)
500ml pieno
2 š. krakmolo (su kaupu)
2 š. kakavos (be kaupo)
želatinos 250ml skysčio (ant pakelių būna parašyta kokiam tūriui skirtas tas želatinos kiekis)
150ml obuolių sulčių

Išplakti kiaušinių baltymus su dviem šaukštais šalto vandens ir 75g cukraus. Išplaus pridėti trynius ir plakti toliau. Sudėti miltus su kepimo milteliais, 100g tarkuoto šokolado ir dar kartą viską išplakti arba gerai išmaišyti. Šitą mišinį supilti i riebalais pateptą torto formą ir pašauti į orkaitę (175C paprastoj arba 150C, jei oras yra maišomas) dvidešimčiai minučių.
Tuo tarpu galima paruošti pudingą. Į pieną supilti likusį cukrų, kakavą, sudėti šokoladą. Užvirinti. Pridėti šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą ir maišant pavirti, kol visa masė pradės tirštėti. Pudingą užpilti ant iškepusio torto pagrindo ir bent jau pusvalandį palikti vėsti ir stingti.
Bananus supjaustyti ir užberti ant sustingusio pudingo sluoksnio. Paruošti želatiną pagal gamintojo instrukcijas - ištirpinti šaltame vandenyje ir praskiesti obuolių sultimis iki ketvirčio litro. Užvirinti. Skystį lėtai (aš sėmiau sriubiniu šaukštu) užpilti ant bananų sluoksnio. Viską palikti sustingti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą